Фірмовий рецепт

Рецепти, поради, запитання та експерименти.

Модератори: opyvovar, Модератори

Фірмовий рецепт

Повідомлення Lana » 18 вересня 2007, 11:04

В кожного, навіть в того, хто не вміє готувати, є свій фірмовий рецепт, тобто та страва, яка виходить найкраще. Пропоную в даній темі ділитися своїми фірмовими рецептами.

Мої друзі і близькі дуже люблять мій плов. На їх думку, він у мене виходить найкраще.

[align=center]ПЛОВ[/align]

0,5 кг. м"яса (можна свинину, можна телятину, навіть реберця підійдуть)
2 цибулини
2 великі морквини
2 ст. ложки томатної пасти
2 гол. часнику
1-1,5 ст. рису (бажано пропареного чи промасляного)
сіль, перець, олія, перець горошок, перець духмяний


[align=justify]М"ясо ріжем кубиками і обсмажуємо на оліїї (олії не жалкувати), додаємо до нього томатну пасту і нарізану напівкільцями цибулю, перемішуємо і обсмажуємо, поки цибуля трішки не підрум"яниться. Викладаєм суміш у каструлю (я для приготування плова використовую гусятницю), заливаємо водою (приблизно 1:2) і тушимо біли 1 години. Далі моркву нарізаєм кільцями приблизно 1 см. товщиною і додаємо її до м"яса. Тушимо ще хвилин 15. Додаємо рис. Солимо, додаєм спеції. Часник розбираєм на зубчики, але не чистимо. Хвилин за 10 до того, як звариться рис, втикаєм зубчики часнику у плов так, щоб вони були у всіх слоях (я це роблю ложкою). 10 хвилин - і плов готовий![/align]
Аватар користувача
Lana
Just Justice
 
Повідомлення: 1608
З нами з: 04 квітня 2007, 16:09
Звідки: Раково
Надано: 223 подяк
Отримано: 142 подяк
Стать: Жін
Репутація: 127
Додати репутаціюЗнизити репутацію

Повідомлення Stonedead » 25 вересня 2007, 20:02

В мене є один дуже простий і дуже смачний рецепт, колись знайшла в інеті тепер дуже часто готую.

300 г вареного мяса птицы, 200 г красного сладкого перца, 3 вареных яйца, 1 стакан майонеза, соль по вкусу.Мясо птицы нарезать мелкими кусочками. Перец очистить от семян, нарезать мелкой соломкой. Яйца разрезать на четыре части. Все смешать с майонезом, слегка посолить. Выложить горкой в салатник, украсить колечками из красного сладкого перца.

Спробуйте!Дуже смачно і проосто готуєтся!
Всі люди народжуються однаково ніякими.
Аватар користувача
Stonedead
Перехожий
Перехожий
 
Повідомлення: 71
З нами з: 05 травня 2007, 21:02
Надано: 0 подяк
Отримано: 0 подяк
Стать: Жін
Репутація: 0
Додати репутаціюЗнизити репутацію

Рецепт Сникерса

Повідомлення opyvovar » 30 вересня 2007, 23:44

Рецепт Сникерса
Еще когда Сникерс был достаточно дорогой, да и не везде вообще был, народные умельцы уже разработали свой рецепт Сникерса. Вот он.

Ингредиенты

1. Одна пачка молочной смеси "Малютка" (молочная смесь для вскармливания младенцев, сейчас есть много аналогичных).
2. Один стакан сахара (0,2л-стакан).
3. Один стакан мелко нарезанных ядрышек грецкого ореха.
4. 200 грамм сливочного масла.
5. Один стакан воды.
6. Пол-стакана какао.

Способ приготовления

В горячую воду добавить сахар, довести до кипения, затем добавить масло, размешать его и снова довести все до кипения и растворения масла. Далее в получившийся раствор добавить смесь "Малютка", какао и орехов, выключить огонь и размешать до образования густой однородной массы.

Горячую смесь выложить в форму, покрытую алюминиевой фольгой и дать остыть в холодильнике. Готовый брикет вынуть из формы и разрезать на порции нужной формы и объема.

Приятного аппетита.
И сегодня живу я в завтрашнем дне вчерашнего...на
www.afterwork.com.ua
Аватар користувача
opyvovar
Активіст
Активіст
 
Повідомлення: 1085
З нами з: 17 березня 2007, 00:09
Звідки: Хмельницкий, Озёрная
Надано: 1 подяк
Отримано: 100 подяк
Стать: Чол
Репутація: 129
Додати репутаціюЗнизити репутацію

Re: Фірмовий рецепт

Повідомлення Vovc@ » 07 жовтня 2007, 00:32

Lana написав:В кожного, навіть в того, хто не вміє готувати, є свій фірмовий рецепт, тобто та страва, яка виходить найкраще. Пропоную в даній темі ділитися своїми фірмовими рецептами.

Мої друзі і близькі дуже люблять мій плов. На їх думку, він у мене виходить найкраще.

[align=center]ПЛОВ[/align]

Інградієнти

1. 0,5 кг. м'яса (можна свинину, можна телятину, навіть реберця підійдуть).
2. 2 цибулини.
3. 2 великі морквини.
4. 2 ст. ложки томатної пасти.
5. 2 гол. часнику.
6. 1-1,5 стакана рису (бажано пропареного або промасляного).
7. Сіль, перець, олія, перець горошок, перець духмяний.


М'ясо ріжем кубиками і обсмажуємо на оліїї (олії не жалкувати), додаємо до нього томатну пасту і нарізану напівкільцями цибулю, перемішуємо і обсмажуємо, поки цибуля трішки не підрум"яниться.
Викладаєм суміш у каструлю (для приготування плова я використовую гусятницю), заливаємо водою (приблизно 1:2) і тушимо близько 1 години. Далі моркву нарізаєм кільцями приблизно 1 см. товщиною і додаємо її до м"яса. Тушимо ще хвилин 15. Додаємо рис.
Солимо, додаєм спеції.
Часник розбираєм на зубчики, але не чистимо. Хвилин за 10 до того, як звариться рис, втикаєм зубчики часнику у плов так, щоб вони були у всіх шарах (я це роблю ложкою). 10 хвилин - і плов готовий!



А я роблю так:

[align=center]ПЛОВ[/align]

Інградієнти

М"ясо - нежирна говядина(500-600 гр), рис (довгий, пропарений 500-600 гр), цибуля(2,5-3 цибулини середнього розміру), морква(4-5 шт. середнього розміру), часник(1 голівка великого розміру), олія соняшникова(100-150гр), сіль, карі, чорний перець(інші спеції за смаком).

Приготування

М"ясо відокремити від усіляких прожилків, порізати розміром не більше сірникового коробка і викласти у розігріту гусятницю з киплячею олією та смажити до утворення скоринки.
Цибулю порізану півкільцями додати до м"яса і смажити до того як вона набуде коричневого кольору. Тоді додати до цього моркву порізану соломкою і просмажити її 10-15 хвилин. Далі залити цей зірвак гарячою водою(щоб покривала на 2-3 см) і прикрити на 2-3 хвилини.
Через 2-3 хв. солимо, додаємо спеції, очищений, але не почищений часник і кип"ятимо не менше 45 хвилин. Після цього часник вийняти і засипати рис рівномірним шаром (але із зірваком його не змішувати). Часник повтикати у рис. Далі закриваємо щільно кришкою. Після того як рис закипить протикаємо його ложкою або вилкою або лопаткою до дна(там де зірвак), накриваємо кришкою і чекаємо ще 15 хвилин. Після цьго знімаємо з вогню і ретельно перемішуємо, накриваем кришкою і даєм настоятись ще хвилин7-8. Вуаля: плов готовий :).
Криками вновь наслаждаться я буду в тиши.
Аватар користувача
Vovc@
Фанат
Фанат
 
Повідомлення: 399
З нами з: 15 травня 2007, 18:46
Надано: 0 подяк
Отримано: 2 подяк
Стать: Чол
Репутація: 3
Додати репутаціюЗнизити репутацію

Re: Фірмовий рецепт

Повідомлення ЛасточкА » 17 січня 2008, 15:53

Очень люблю печень. Вот собственно рецепт от которого я в восторге.
Вес не указываю, так как делаю на глаз и вкус. Но рецепт не сложный потому пишу так.

Надо нам:
Печень, сало (свежее или солёное но не копченое и т.д.), лук, сметана, мука, вода, соль, перец.

Сало режем кубиками и топим на сковородке. Печень чистим от жил и плёнок, режем кусочками (небольшими, так чтоб прожарилось нормально). Не солим и не перчим, жарим почти до готовности. Достаём печень из сала, ложим в кастрюльку. В то сало ложим лук, жарим до золотого цвета. Потом выливаем сало и лук в кастрюльку где у нас уже печень. Заливаем водой, добавляем сметаны (чем больше тем вкуснее :-)), солим, перчим, тушим. В это время в чашке разводим муку и воду (чтобы расстворилась полностью мука). Добавляем в кастрюльку, муки с водой надо столько чтобы соус этот был погуще (чтоб не просто как вода житкий, а нормальный такой). Тушим ещё минут 10 и готово.

Гарнир сюда любой - картошка-пюре, рис, гречка, не важно. Всё будет вкусно.
Приятного аппетита.
В жизни много прекрасного, просто надо уметь видеть это!!!!
Аватар користувача
ЛасточкА
Новенький
Новенький
 
Повідомлення: 112
З нами з: 14 липня 2007, 15:50
Звідки: Танк
Надано: 0 подяк
Отримано: 0 подяк
Стать: Жін
Репутація: 0
Додати репутаціюЗнизити репутацію

Re: Фірмовий рецепт

Повідомлення Mazahaka » 23 січня 2008, 14:07

Коронное блюдо - Шашлык и плов. Но мой фирменный плов, выходи дороговато, поэтому обычно все удостаиваются лишь того, что я описал в недавней теме... :)

Кстати об рисе... Пропаренный рис на Кавказе, не едят вообще... Считают - это неблагородным рисом и попросту испорченным... :roll: Больше всего у них котируется "голубой рис", он идет для праздничных пловов, которые готовят мужчины целый день, начиная с рассвета и заканчивая где - то под вечер, когда все гости соберутся... Голубой рис у нас не реально достать, зато есть очень близкий к нему "Пакистанский"... Но так - же очень редко появляется на наших рынках, а под праздники - его не реально найти. Убедился, что под плов лучше идет баранина, но у нас её тоже очень тяжело достать.... Да можно купить любого барана, но хорошего - энто практически не реально... Как не будь позже выложу свой рецепт "чачлыка", так же был аккуратно скопирован у Кавказского хозяина принимавшего нас и оклематезирован под нашу среду обитания... :)
"Я офігіваю. Люди перед Богом заручаються бути все разом,а розходяться,бо піськами не сумістилися." Tweek
Аватар користувача
Mazahaka
Авторитет
Авторитет
 
Повідомлення: 1929
З нами з: 03 серпня 2006, 16:35
Звідки: Из Питера
Рекорды: 9
Надано: 36 подяк
Отримано: 93 подяк
Стать: Чол
Репутація: 87
Додати репутаціюЗнизити репутацію

Re: Фірмовий рецепт

Повідомлення Iriska » 09 лютого 2008, 15:16

Фарширований кальмар.
10 середніх кальмарів
8-9 ст. л. рису
2 цибулини
1 велика морквина
3000-400 г шампіньйонів
петрушка, перець,сіль
400 г твердого сиру

Рис відварити в підсоленій воді хвилин 15. Цибулю, моркву та шампіньйони мілко порізати і пожарити в олії до готовності. Потім додати рис, посічену петрушку, сіль. Кальмари почистити від нутрощів (або купити вже очищенні, що я завжди й роблю), опустити в кип'яток на 2 хвилини (але не довше), промити та видалити залишки плівки. Кальмари наповнити фаршем, укласти їх в глибоку сковородку змащену маслом. Сир натерти на тертці та посипати ним кальмари. Запікати в духовці 20-25 хвилин.
Смачного!!
Аватар користувача
Iriska
Гість
Гість
 
Повідомлення: 29
З нами з: 07 лютого 2008, 00:09
Надано: 0 подяк
Отримано: 0 подяк
Стать: Жін
Репутація: 0
Додати репутаціюЗнизити репутацію

Как приготовить ченахи/чанахи?!

Повідомлення dmytr » 05 березня 2008, 18:41

Пропоную свій фірмовий рецепт приготування чанахів. Я навіть не знаю країну походження цієї страви(одні кажуть Кавказ, інші Греція, а може щось інакше) але справа не в цьому, ближче до страви.



Складники:
1-1.2кг свинячих м"ясних (краще копчених ребер)
2-3 середніх морквини
2-3 цибулини
2 склянки фасолі (попередньо замочити за 10-12 год до приготування) бажано темних сортів
3 ст. ложки томату
1 головка часнику
4-5 картоплин
лавровий лист
сіль, перець(чорний, червоний)
олія(краще оливкова)
Готуємо
У великій каструлі ставимо варити, попередньо замочену, фасолю на середньому вогні на 30-40 хв. Рубаємо ребра на шматки довжиною 3-5 см. і смажимо 5-10 хв на олії(якщо ребра копчені, якщо сирі 15-20 хв.). Обсмажені ребра викладаємо у окремий посуд. Дрібно порізану цибулю смажимо до золотистого кольору у жирі, що залишився від ребер, поки смажиться цибуля, тремо моркву на грубій терці і смажимо разом з цибулею, потім додаємо у сковородку томат-пасту і тушимо 5-7 хв. Нарізаєм картоплю кубиками 1.5-2 см., додаємо у каструлю, де вариться фасоля, кидаємо туди підсмажені ребра і весь вміст сковорідки. Солимо перчимо за смаком(я люблю гострі чанахи). Пробуємо фасолю і катоплю, якщо ще тверді- варимо далі. За 5-10 хв. до готовності часникодавкою видушуємо у каструлю 5-8 зубчиків часнику. Все. Смачного.
dmytr
Гість
Гість
 
Повідомлення: 1
З нами з: 05 березня 2008, 17:33
Надано: 0 подяк
Отримано: 0 подяк
Стать: Чол
Репутація: 0
Додати репутаціюЗнизити репутацію

Re: Чанахи

Повідомлення BlackMantia » 05 березня 2008, 18:47

Это похоже на борщ внешне? Или как?
Совесть придумали злые люди,чтобы она мучила добрых
Аватар користувача
BlackMantia
Бувалий
Бувалий
 
Повідомлення: 630
З нами з: 31 грудня 2007, 18:51
Звідки: С РЫБАЛОВСКОГО ХОЛМА
Рекорды: 5
Надано: 4 подяк
Отримано: 11 подяк
Стать: Чол
Репутація: 13
Додати репутаціюЗнизити репутацію

Re: Фірмовий рецепт

Повідомлення Ptenchik » 11 березня 2008, 14:17

ИЗ французской кухни:
Картофель " Гратен Дофинуа"
Для приготовления блюда Вам потребуется:
- картофель - 500г
- яйцо - 1/2 шт.
- молоко - 1 стакан
- сыр - 200г
- чеснок - 1/2-1 зубчик
- масло сливочное - 40-45г
- перец молотый черный - орех мускатный - по щепотке
- соль - 1/2 ч. ложки
Нарезанный тонким кружочками картофель, соль, перец, мускатный орех и половину положенного по норме тертого сыра кладут в блюдо и перемешивают. Затем добавляют молоко, разбивают яйцо и снова перемешивают. В глубокую керамическую посуду, натертую чесноком и смазанную маслом, выкладывают содержимое блюда, посыпают оставшимся сыром, выкладывают сверху кусочки сливочного масла и ставят в хорошо нагретую (до 200 градусов) духовку на 40-45 мин. Готовность картофеля определяют по золотистой корочке и мягкости кружочков.
Востаннє редагувалось Ptenchik в 17 грудня 2010, 02:01, всього редагувалось 1 раз.
Аватар користувача
Ptenchik
Активіст
Активіст
 
Повідомлення: 1174
З нами з: 06 березня 2008, 12:22
Надано: 55 подяк
Отримано: 75 подяк
Стать: Жін
Репутація: 64
Додати репутаціюЗнизити репутацію

Как приготовить ченахи/чанахи?!

Повідомлення Bibi » 12 травня 2008, 17:00

Вчера приехала с Яремчи, попробовала там Ченахи - понравилось безумно!!
Буду очень благодарна, если кто-то напишет рецепт этого замечательного блюда.
Знаю, что туда входит мясо, грибы, фасоль, картофель.
Заранее огромное спасибо!!!!!!!
По поводу рецепта, который написан выше - так он немного не такой. Есть много способов приготовления, опубликуцте кто знает ещё какие-нибудь
Аватар користувача
Bibi
Гість
Гість
 
Повідомлення: 14
З нами з: 28 лютого 2008, 15:31
Звідки: Хмельницкий
Надано: 0 подяк
Отримано: 0 подяк
Стать: Жін
Репутація: 0
Додати репутаціюЗнизити репутацію

Re: Фірмовий рецепт

Повідомлення Ptenchik » 14 травня 2008, 12:46

Суп луковый
Для приготовления блюда Вам потребуется:
- лук репчатый - 6-8 луковиц среднего размера
- масло сливочное - 3 ст. ложки
- мука пшеничная - 3 ст. ложки
- мясной бульон (можно овощной бульон) - 6 стаканов
- лавровый лист - 1 листик
- молотый черный перец - 1\4 ч. ложки
- сыр - 1.5 стакана
- ломтики белого хлеба
Лук порезать кубиками, положить в сотейник со сливочным маслом и обжарить до золотисто-коричневатого цвета. Добавить, размешивая муку и мясной бульон, лавровый лист, перец. Поставить на слабый огонь и варить около 30 минут. После этого вынуть лавровый лист и добавить соли по вкусу. Для супа можно использовать готовые сухарики (лучше из батона) или подсушить кусочки без масла в духовке. Суп разлить по суповым чашкам, положить в каждую по ломтику подсушенного хлеба, посыпать натертым сыром (3\4 стакана на каждую суповую чашку) и поставить в теплую духовку, чтобы сыр растопился. К готовому супу можно подать отдельно натертый сыр.
Аватар користувача
Ptenchik
Активіст
Активіст
 
Повідомлення: 1174
З нами з: 06 березня 2008, 12:22
Надано: 55 подяк
Отримано: 75 подяк
Стать: Жін
Репутація: 64
Додати репутаціюЗнизити репутацію

Re: Фірмовий рецепт

Повідомлення okassa » 25 вересня 2008, 19:13

Это блюдо я всегда готовлю к приходу гостей, оно очень легкое в приготовлении и очень вкусное.
Нужен противень с не очень высокими бортиками ( лично у меня керамичный),
на его дно режем маленькими кубиками свежее мясо и сало ( в приблизительно равных пропорциях, так что бы застелить все дно противня) ,
потом режем тоненькими кольцами одну луковку и ложим сверху на мясо, солим, перчим и смазываем майонезом,
потом кладем слой порезанной мелкими кубиками картошки( картошку нужно НЕМНОГО побрызгать водой),
а на картошку выкладываем две-три столовых ложки консервированной кукурузки,
опять все перчим , солим и смазываем майонезом,
следующий слой - два-три сваренных в крутую яичка режем как на салат,
снова ложим слой картошки ,
перчим, солим, смазываем майонезом и посыпаем тертым сыром( лично я посыпаю сыром в самом конце приготовления. так как не люблю, когда твердый сыр от температуры делается жестким :))
Потом всю эту красоту - в духовку, примерно на часик.
Украшать зеленью, можна и помидорками, и огурцами...как подскажет фантазия.
Красота спасет мир, а пофигизм - нервы! Проверено - точно спасает!
Аватар користувача
okassa
Активіст
Активіст
 
Повідомлення: 1356
З нами з: 11 червня 2008, 17:08
Надано: 907 подяк
Отримано: 825 подяк
Стать: Жін
Репутація: 307
Додати репутаціюЗнизити репутацію

Re: Фірмовий рецепт

Повідомлення BambuCHa » 02 лютого 2009, 18:00

Готовлю ето блюдо всегда,когда дома собираемся с друзьями :P

Курица по-деревенски
Нам понадобится одна большая курица,картошка(10-12 шт.),сметана,майонез,измельченный укроп,масло,чеснок,лавровый лист,соль,перец.
Для маринада мы смешиваем масло,чеснок,измельченный лавровый лист,соль и перец.Натираем етой смесью курицу и оставляем на час мариноватся.
Картофель чистим,нарезаем на большие кусочки.Сметану смешиваем с майонезом,добавляем измельченный укроп,и поливаем картофель.
Разогреваем духовку до 180 градусов,в посудину где будем запекать выкладываем картофель,затем маринованную курицу.Запекаем до готовности приблизительно час,поворачивая посудину.чтобы мясо прожарилось со всех сторон.
мне плевать что вы обо мне думаете,я о ВАС вообще не думаю(с)...
Аватар користувача
BambuCHa
Професіонал
Професіонал
 
Повідомлення: 810
З нами з: 04 вересня 2007, 19:40
Звідки: Раково
Надано: 0 подяк
Отримано: 8 подяк
Стать: Жін
Репутація: 26
Додати репутаціюЗнизити репутацію

Re: Фірмовий рецепт

Повідомлення TeNeSy19 » 02 лютого 2009, 22:10

Ptenchik написав:Суп луковый
Для приготовления блюда Вам потребуется:
- лук репчатый - 6-8 луковиц среднего размера
- масло сливочное - 3 ст. ложки
- мука пшеничная - 3 ст. ложки
- мясной бульон (можно овощной бульон) - 6 стаканов
- лавровый лист - 1 листик
- молотый черный перец - 1\4 ч. ложки
- сыр - 1.5 стакана
- ломтики белого хлеба
Лук порезать кубиками, положить в сотейник со сливочным маслом и обжарить до золотисто-коричневатого цвета. Добавить, размешивая муку и мясной бульон, лавровый лист, перец. Поставить на слабый огонь и варить около 30 минут. После этого вынуть лавровый лист и добавить соли по вкусу. Для супа можно использовать готовые сухарики (лучше из батона) или подсушить кусочки без масла в духовке. Суп разлить по суповым чашкам, положить в каждую по ломтику подсушенного хлеба, посыпать натертым сыром (3\4 стакана на каждую суповую чашку) и поставить в теплую духовку, чтобы сыр растопился. К готовому супу можно подать отдельно натертый сыр.

:lol: не ображайся но пфе)))
воно хоть i легко робиться, но так як я не люблю лук, то прям воно менi не йде
так шо не рекомендую тим хто не любить цибулю

-- менше хвилини тому --

Додам один свiй рецепт
Пiца маленька
беремо булку таку, як на тости( квадртненьку, хоча можна й любу), намазуемо кетчупом, зверху покласти кружальця помiдорiв, скибочки плавленого сиру( можна замiнити майонезом), дрiбно нарiзану ковбаску( хорошо пiдiйде салямi). Це усьо посипати тертим сиром, поперчити, посолити, ще можна додати( це хто яклюбит) гвоздику i корицю.
поставити в мiкроволновку на 40-50 сек i готово)
можна прикрасити зеленню.
тра-та-ті тра-та-та тра-та-тушечка аааа
Аватар користувача
TeNeSy19
Активіст
Активіст
 
Повідомлення: 1446
З нами з: 04 серпня 2007, 17:12
Звідки: Озерна, Хмельницкий
Надано: 66 подяк
Отримано: 76 подяк
Стать: Жін
Репутація: 62
Додати репутаціюЗнизити репутацію

Далі

Повернутись до Кухня

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Yandex [Bot] і 2 гостей


boss@x-city.com.ua